Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Italská polévka PAVESA

Italská polévka PAVESA

20.8.2015 - AndreaP.

Tento recept uveřejnil ve své nejslavnější Velké kuchařce také Vilém Vrabec (rok 1970). Jak z tohoto vyplývá, už v minulém století patřila tato polévka mezi oblíbené zahraniční pokrmy. Pojďme si tedy spolu ukázat, jak si takovou vynikající polévku připravit.

Potřebujeme (pro 4 osoby) :

  • 12 tenkých plátků bílého chleba
  • 4 dkg másla
  • 4 vejce
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 4 dkg nastrouhaného parmazánu
  • trošku pažitky

 

Plátky z bílého chleba potřeme máslem, osmažíme do světležluta a vložíme je do polévkových talířů. Na každou porci vyklepneme jedno čerstvé vejce, opatrně dolijeme vývarem a talíře dáme na chvíli do horké trouby, aby vejce trochu ztuhla. Poté jednotlivé porce polévky posypeme nastrouhaným parmazánem a jemně nasekanou pažitkou a podáváme.

(ilustrační fotografie)

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz