Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Kuře na badyánu

Kuře na badyánu

17.8.2015 - AndreaP.

V dnešní části seriálu Kuře 100x jinak s Babinet.cz budou v hlavní roli také švestky. Lahodná chuť pokrmu jistě překvapí, navíc ovoce dodá i jistou exotičnost.

20. - Kuře na badyánu (s vínovýma švestkama)

Potřebujeme :

  • 4 ks kuřecích prsíček (po 150 g)
  • 600 g brambor
  • 200 g čerstvých vypeckovaných švestek
  • 200 ml červeného vína
  • 4 hvězdičky badyánu
  • 1 lžička bramborového škrobu
  • olej
  • sůl
  • cibulka na ozdobu

 

Brambory pokrájejte na silnější plátky, rozložte na plech vyložený pečícím papírem (mohou se částečně překrývat) a pečte při teplotě 200 stupňů Celsia asi 20 minut. Kuřecí řízky osolte a opečte na troše oleje nebo ogrilujte z obou stran dozlatova. Švestky pokrájejte na čtvrtky, zalijte vínem, přidejte badyán a poduste asi 3 minuty. Badyán vyndejte a vmíchejte škrob, aby tekutina mírně zhoustla. Kuřecí řízky a švestky rozložte na talíře. Podávejte s plátky pečených brambor, ozdobte cibulkou.

Tip: Vínové švestky zkuste na talíři posypat trochou strouhaného perníku.

Máte i vy svůj netradiční, oblíbený či zajímavý recept? Podělte se s námi o něj a zašlete jej na adresu andrea.pastircakova@samisro.cz. Ty nejlepší a nejzajímavější zveřejníme. A pokud navíc rádi soutěžíte, sledujte naše tématická kola, kdy jsou recepty vždy zaměřeny na určitou surovinu či dané téma. Nejlepší poté odměníme věcnou cenou.

Předcházející tipy :

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz