Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Knedlíky slaninové (rok 1957)

Knedlíky slaninové (rok 1957)

5.8.2015 - AndreaP.

Dnes opět nakoukneme pod pokličku našich (pra)babiček, jejichž kuchyň je pro mnohé z nás jistě nezapomenutelná a jsem moc ráda, že tyto staré dobré recepty se opět vracejí na výsluní. Já osobně například na babiččiny chlupaté knedlíky se zelím, vepřovou pečeni, kynuté koláče a mnohá další jídla s láskou a nostalgií vzpomínám. A tak jsem pro dnešek vybrala starou kuchařskou knihu Rok v české kuchyni autorky M.Úlehlové-Tilschové a z ní recept na knedlíky slaninové ...

 

Potřebujeme :

  • 1/8 kg slaniny
  • 10 dkg uzeného nebo 20 dkg tučného bůčku
  • 4 žemle (housky)
  • 1 cibule
  • 3 vejce
  • 20 dkg mouky
  • sůl
  • 2 dcl mléka

Slaninu pokrájíme na kostičky, rozpustíme, zpěníme cibuli a na ní osmažíme drobně pokrájené žemle. Mícháme, až se mastnota vsákne.

Asi 20 minut před zavářením polijeme housku mlékem s rozšlehanými vejci. Pak přidáme nakrájené uzené, zaděláme moukou a osolíme, ovšem velmi opatrně.

Necháme chvíli odpočinout a zavařujeme knedlíky, které tvoříme rukou. Vaříme 12-15 minut.

Podáváme se zelím.

(ilustrační fotografie)

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz