Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Grilovaný Hermelín se sušenou šunkou a švestkovou omáčkou

Grilovaný Hermelín se sušenou šunkou a švestkovou omáčkou

6.5.2015 - redakce Babinet.cz

Typicky česká chuť švestky, kterou dobře známe z českých receptů, je i pro Sedlčanské sýry tradiční a inspirativní. Švestkovou příchuť si mnozí z nás spojujeme s povidly, alkoholem, ovocnými knedlíky či kynutým koláčem, ale příležitostně se využívá i k bramborákům či bramborovým plackám. Milujeme švestky již po staletí a švestky zase milují omáčky.

4 porce

  • 1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou (4 ks sýra + balíček 
    švestkové omáčky)
  • 8 plátků sušené šunky
  • 2 lžičky ostré hořčice
  • 2 plátky toastového chleba
  • lžíce rybízového džemu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • salsa
  • 1/2 manga
  • 1 okurka
  • ½ červené papriky
  • 1 limetka
  • koriandr
  • sůl
  1. Toastový chléb potřeme olejem a ugrilujeme dokřupava. Necháme zchladnout a rozlámeme na kousky.  Hermelíny rozkrojíme na poloviny, potřeme lehce hořčicí, džemem, posypeme toastovým chlebem a přiklopíme druhou polovinou sýra. Obtočíme šunkou, zabalíme do alobalu a grilujeme z obou stran 5 minut.

  2. Salsa: dužinu manga nakrájíme na kostičky. Okurku oloupeme, vyškrábneme zrníčka a dužinu nakrájíme na kostičky. Stejně pokrájíme i papriku a nasypeme ji do mísy. Přidáme mango, okurku, pokrájený koriandr a podle chuti přisolíme a pokapeme limetkovou šťávou.

  3. Hotový hermelín rozdělíme na talíře, přidáme švestkovou omáčku a doplníme salsou.

 

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz