Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Pesto z jarních cibulek

Pesto z jarních cibulek

19.5.2019 - AndreaP.

Na první pohled recept, který upoutá svou překrásnou barvou, která se na vás z talíře prostě směje, nabíjí energií, což je teď v době předjaří velmi potřeba. Chuť prostě lahodná. A původ? Indie. Už když jsem tento recept zahlédla poprvé na blogu Michaely Samant, věděla jsem, že ho musím prostě vyzkoušet. A stejný nápad měla naše kamarádka Hanička, která nezahálela a do receptu se ihned pustila ... aneb jak nedávno zveřejněný článek  jak chutná masala vzbudil zájem o indickou kuchyni nejen u nás v redakci. Jak Hanička sama uvádí, pesto je vynikající a dané množství stačí na cca 5 krajíčků chleba.

Potřebujeme :

  • 1 svazek jarních cibulek (zelenou část)
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • šťáva z půlky limetky
  • 2 lžíce mletých mandlí
  • strouhaný uzený sýr
  • pepř

 

Zelenou část cibulek řádně opláchneme pod vodou. Dáme je do mixéru, přidáme olej a šťávu z limetky a řádně rozmixujeme (možno použít i ponorný mixér). Poté přidáme mleté mandle a opět promixujeme.

Pesto přeložíme do misky, přidáme strouhaný sýr a pepř a zamícháme. Minimálně na jednu hodinu pesto dáme do ledničky, aby se chutě hezky propojily. Podáváme namazané na krajících chleba, obložené zeleninou či vajíčkem uvařeným natvrdo.

Krásný a obsáhlý rozhovor s Michaelou naleznete ZDE.

Zdroj receptu - zde.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

hanajj
14.3.2015 09:29

Pesto se mi moc líbí, hned jak dokoupím uzený sýr do zkusím. Vypadá to taky nádherně. Moc se těším na rozhovor s paní Machaelou.

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip