Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Paprikové lusky po florentsku

Paprikové lusky po florentsku

3.2.2015 - AndreaP.

Paprikové lusky plněné mletým masem patří mezi stálice, jedná se o oblíbené české jídlo, kdy v kombinaci s rajskou omáčkou se často objevují na talířích v našich kuchyních. Jsou rychlé a jejich příprava je velmi jednoduchá. Dnes si je ale zkusíme trošku jinak a věřím, že i bez přítomnosti masa vás jejich chuť ohromí a zamilujete si je stejně, jako ty výše zmíněné.

Potřebujeme :

  • 4 paprikové lusky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 150 g vařené rýže
  • 3 lžíce strouhaného čedaru
  • 0,4 l rajské omáčky
  • 2 žloutky
  • 60 g másla
  • 1 lžíce sekané petrželky

Paprikové lusky očístíme a zbavíme semen a stopky. Vařenou rýži smícháme se žloutky, rozpuštěným máslem, sekanou zelenou petrželí, strouhaným sýrem a vše osolíme a opepříme. Hmotou naplníme paprikové lusky, vložíme je do ohnivzdorné misky, podlijeme rajskou omáčkou a dusíme 20 minut ve vyhřáté troubě.

 

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip