Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Fazolové lusky s houbami

Fazolové lusky s houbami

23.1.2015 - AndreaP.

Cílem této mini-série článků o fazolových luscích je ukázat, že tato zelenina je zavrhovaná neprávem, a že se dají připravit na různý způsob a navíc velmi chutně a také poměrně rychle. A tak po receptu fazolové lusky na smetaně vám dnes přináším, tak jak jsem slíbila, další tip na úpravu fazolových lusků. Dnes to bude recept relativně netradiční svým spojením fazolové lusky a houby, věřte ale, že se jedná o výtečný pokrm hodící se třeba jako teplá večeře.

Potřebujeme :

  • 500 g čerstvých hub
  • 500 g fazolových lusků
  • 2 lžíce oleje
  • větší cibule
  • 4 vejce
  • sůl a pepř

 

Cibuli zpěníme na tuku a podusíme na ní nakrájené houby. Přidáme překrájené a vláken zbavené fazolky, pokrm osolíme, opepříme a dodusíme do změknutí lusků. Nakonec vmícháme vejce a necháme srazit. Podáváme s pečivem.

A co bude dál? Již v neděli se můžete těšit na další recept z této řady, prozradím jen, že to bude opět netypická kombinace, která chutná.

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz