Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Povánočně dietní: Fazolová rýže s obilím

Povánočně dietní: Fazolová rýže s obilím

4.1.2015 - AndreaP.

Jak už jsme si řekli, vánoční období je krásné, leč následky vánočního přejídání se nás hned v lednu doženou. A proto vznikl tento seriál o tom, jak se s kily navíc poprat. Dnes na téma rýže a fazole. Jídlo vhodné také pro vegetariány.

Fazolová rýže s obilím

  • 400 ml vývaru
  • 350 g rýže
  • 50 g fazolí dle chuti
  • 100 g obilí
  • sůl
  • olej
  • rajčata nebo jiná zelenina na dozdobení

 

Rýži klasicky uvaříme v osolené vodě tak, jak jsme zvyklí. Zvlášť si pak uvaříme obilí (necháme probublávat cca půl hodiny) a v dalším hrnci pak uvaříme fazole. Nakonec vše scedíme, smícháme dohromady, přilijeme vývar a krátce ještě společně podusíme. Stáhneme z plotny a vmícháme zhruba 2 lžíce oleje. Na talíři poté dozdobíme rajčaty či jinou zeleninou.

Předcházející díly :

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip