Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Pstruh pokaždé jinak

Pstruh pokaždé jinak

3.1.2015 - AndreaP.

Pstruh je štíhlá dravá ryba žijící v horních částech toků, kde je chladnější voda s vyšším obsahem kyslíku. Patří mezi lososovité ryby.  V České republice žije pstruh jezerní, pstruh potoční, pstruh americký duhový a pstruh mořský.

Inspirativní recepty na domácí přípravu pstruha, není určen přesný poměr surovin, jelikož se vždy odvíjí od počtu osob a také dle chuti.

 

Pikantní grilovaný pstruh

  • pstruh
  • cibule
  • mletý pepř
  • olej
  • sůl
  • citrón
  • zelená petržel

Pstruha zevnitř i na povrchu osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Cibulku s petrželí velmi jemně nasekáme (opravdu si dejte záležet). Pstruhy poté jemně potřeme olejem a připravenou směsí z cibule a petrželky a dáme na gril. Grilujeme cca 5 minut z každé strany. Příloha - vařené brambory a zelenina.

 

Dietní pstruh

  • pstruh
  • citrón
  • hladká mouka
  • sůl
  • máslo

Pstruha nařízneme a do otvoru vložíme kolečko citrónu, poté osolíme, jemně obalíme v hladké mouce a na másle opečeme doměkka. Podáváme s bramborovou kaší, pstruha na talíři zakápneme troškou citrónové šťávy.

 

Pstruh na slanině

  • pstruh
  • slanina
  • cibule
  • pepř
  • sůl
  • citrón

Pstruha osolíme, opepříme a břisní dutinu zaplníme nakrájenou cibulí smíchanou s proužky předem mírně rozškvařené slaniny (poloviny).  Připravenou rybu(y) naskládáme břichem dolů do pekáče na zbývající plátky slaniny. Mírně podlijeme vodou a zvolna pečeme.

 

(ilustrační fotografie)

* zdroj : wikipedie

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip