Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Zeleninové soudečky

Zeleninové soudečky

28.12.2014 - AndreaP.

Představu o netradičním pohoštění pro přátele nebo lehce neobvyklou večeři jednoduše splní recept na tyto zeleninové soudečky. Nejen, že touto zdravou chuťovkou učiníte za dost štíhlé linii, ale co víc - potěšíte i gurmánský jazýček. Pověstná třešnička na dortu přijde na závěr, naplněnou zeleninu totiž zakápnete avokádovým olejem. Avokádový olej je nejen zdraví prospěšný produkt, ale i mimořádně lahodná záležitost, která pokrmu dodá svěží nádech. V následujícím spojení zeleniny s avokádovovým olejem vytvoříte jednoduché a elegantní pohoštění a nebo právě nyní, těsně po vánočních svátcích, tak žádoucí lehkou večeři.

ZELENINOVÉ SOUDEČKY (pro 1 osobu)

Náplň na 1 větší cibuli:

  • 1 trojúhelníček kvalitního taveného sýra
  • troška dužiny vydlabané z rajčat
  • troška sekané cibule vydlabané z vnitřku cibule
  • 1 lžička mleté červené papriky (i pikantní)
  • 1 plátek na kostičky nakrájeného sýra
  • sůl

Suroviny smícháme a směsí naplníme vnitřek vydlabané cibule.

Náplň na 1 větší rajče:

  • kousek sýra Feta nakrájený na kostičky
  • 1 lísteček čerstvé bazalky nasekaný na kousky
  • dužina vydlabaná z rajčete
  • sůl

I tyto suroviny smícháme a směsí naplníme vnitřek vydlabaného rajčete.

Naplněnou cibuli i rajče zakápneme avokádovým olejem a dáme na 15 až 20 minut zapéct do trouby na 200 stupňů Celsia. 

(reedice)

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip