Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Omáčka z čerstvých hub

Omáčka z čerstvých hub

15.9.2019 - AndreaP.

Houby, hřiby, hříbečky. Jsou všude. Už na ně nestačí jen pověstné houbařské košíky, neb úroda je tak veliká, že není problém během chvilky zaplnit i velké přepravky. Internetem kolují fotografie úlovků, a že je na co se dívat. Houbaři prostě mají letos žně. A to doslova. A tak si pojďme tentokráte z této nádherné, voňavé úrody připravit omáčku. Níže v článku pak připomínám i některé naše další houbařské recepty.

 

Potřebujeme :

  • 400 g čerstvých hub
  • 1 středně velká cibule
  • 30 g hladké mouky
  • kysaná smetana
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce másla

 

Houby řádně očistíme a nakrájíme je na tenké proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme k připraveným houbám a vše zalijeme cca 250 ml vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Poté osolíme a opepříme, přidáme mouku a necháme chvíli provařit. Nakonec do omáčky vlijeme jednu zakysanou smetanu a pro zjemnění přidáme jednu lžíci másla.

Připomínáme :

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip