Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Česnekový žralok

Česnekový žralok

5.9.2014 - AndreaP.

Ryby jsou zdraví velmi prospěšné, jelikož obsahují tolik potřebné omega 3 mastné kyseliny, dále vitamín D a jód. Ne nadarmo se tudíž doporučuje mít rybu na talíři alespoň 1x týdně, přičemž pokud to bude častěji, děláme velmi mnoho pro své zdraví. Ryby dělíme na sladkovodní a mořské, kdy právě  mořské ryby těchto látek obsahují více než ryby sladkovodní. A protože mnozí z nás stále ještě v konzumaci masa ryby utlačují do pozadí, i když je nutno podotknout, že situace už se v tomto směru mírně zlepšila, o čemž svědčí i článek jak poznáte čerstvou rybu?, přináším recept pro inspiraci a určitě se budu k rybám jako takovým vracet.Takže dnes si připravíme velmi jednoduchý a rychlý recept na česnekového žraloka.

Potřebujeme

  • 4 steaky žraločí
  • 4 velké stroužky česneku
  • 5 dkg slaniny
  • petržel
  • sůl
  • citrón
  • drcený kmín
  • olej

 

Jelikož jsme stát, ve kterém se nenachází moře, je u nás k dispozici tato ryba jen mražená. Rozmraženou rybu  tudíž omyjeme, osolíme a okmínujeme, řádně potřeme prolisovaným česnekem  necháme chvilku odležet, aby se koření hezky prolnulo.

Na kostky nakrájenou slaninu vyškvaříme a rybu poté opečeme z obou stran. Klademe na talíř, kde dozdobíme petrželkou a plátkem citrónu. Nejvhodnější přílohou je vařený brambor.

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip