Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Choceňský fofr koláč

Choceňský fofr koláč

11.7.2014 - redakce Babinet.cz

Svěží, lehce nakyslá chuť, jemná a snadno roztíratelná struktura.  To je oblíbený mléčný produkt, který vyvinuli Češi koncem sedmdesátých let.  Od svého uvedení na trh v roce 1977 si k němu okamžitě našlo cetu tisíce spotřebitelů,sotva se najde někdo z nás, kdo by tuto smetanovou pochoutku ještě neochutnal. Dodnes jeho popularita nejen díky novým příchutím stále stoupá. A co víc, svoji oblibu si našel nejen jako nátěrka na chléb a pečivo - šikovné kuchtilky a kuchtíci ji používají jako přísadu do svých kulinářských děl. Recept na pomazánkovou variantu Tiramisu jsme si přípomínali minulý týden, dnes se budete moci inspirovat receptem na výborný ovocný koláč.

  • 1 kelímek Choceňského tradičního pomazánkového
  • bez příchutě (možná i čokoládová varianta)
  • 4 vejce
  • 150 g cukru
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • Ovoce čerstvé, zmrazené nebo kompotované
  • Drobenka: 200 g polohrubé mouky, 80 g másla, 80 g
  • krupicového cukru

Choceňské tradiční pomazánkové utřeme s cukrem, přidáme polohrubou mouku s promíseným práškem do pečiva. Zapracované těsto dáme na menší, vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, ozdobíme ovocem, posypeme drobenkou a dáme péct na 180 °C.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip