Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Jarní drůbeží vývar s bylinkovými nudlemi

Jarní drůbeží vývar s bylinkovými nudlemi

29.3.2014 - redakce Babinet.cz

Vývar:

  • 1 farmářské kuře (farma Loužná)
  • 2 petržele
  • ¼ celeru (p. Svačina – Ovčáry
  • 2 mrkve (p. Svačina – Ovčáry)
  • 1 cibule
  • 2 kuličky nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • 3 l vody

Všechnu zeleninu kromě cibule oloupejte a společně s kuřetem a koření vložte do velkého hrnce. Na mírném plamenu nechte táhnout 3 hodiny (v tlakovém hrnci cca 1 hod.). Slijte vývar přes jemné sítko a nechte vychladit v lednici. Z vychladlého vývaru seberte ztuhlý tuk, aby polévka nebyla příliš mastná (voňavý kuřecí tuk se dá použit podobně jako například vepřové sádlo). Před podáváním vývar dosolte a zavařte do polévky jemně nakrájenou zeleninu – vařit stačí chvíli, aby zůstala křupavá. Poté zvlášť uvařené nudle a případně také maso.

Bylinkové nudle

  • 200 g hrubé mouky (Mlýn a krupárna Mrskoš, s. r. o.)
  • 2 vajíčka (farma Hnátnice)
  • 1 lžíce jemně posekané petrželky
  • 1 lžíce nakrájené pažitky

Všechny ingredience zpracujte v tuhé těsto, poté zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici několik hodin odležet, s těstem se pak bude lépe pracovat. Poté rozválejte, nakrájejte na nudličky a uvařte ve slané vodě, abyste se vývar nezakalil.

(Recept z Gruntu)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz