Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Pštrosí vejce

Pštrosí vejce

3.3.2013 - AndreaP.

Tento recept je velmi jednoduchý a zřejmě ho budou mnozí z vás znát, na druhou stranu se jistě najdou tací, pro které to bude novinka a nebo prima inspirace, jak upravit mleté maso zase trošku jinak. Na talíři po rozkrojení pak pokrm vypadá velmi efektivně a jistě sklidí úspěch a slova chvály. Výhoda je také v tom, že výborné je to i za studena nakrájené na tenké plátky.

Rozpis je určen zhruba na čtyři porce, záleží také na velikosti samotného vejce.

 

Potřebujeme

  • cca 600 g mletého masa
  • 5 vajec
  • 5 lžic mléka
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • majoránka
  • (případně možno použít koření na mleté maso)
  • strouhanka

 

Odebereme 4 vejce a ty uvaříme natvrdo. Vychladlé pak oloupeme.

Do mísy dáme mleté maso, přidáme zbývající jedno vejce, mléko, veškeré koření a řádně propracujeme. Spojíme strouhankou. Danou masovou směs poté rozdělíme na 4 díly (podle počtu uvařených vajec). Postupně poté díly odebíráme, dlaní vypracujeme do takové větší placky, vložíme celé vejce a směs kolem něj uzavřeme. Zpracujeme dlaněmi pak do pevnější uzavřené koule. Takto zpracujeme postupně všechny díly masové směsi, kdy každá koule pak bude tvořit samostatnou porci. Koule vložíme na pekáč, podlijeme troškou vody a dáme péct do trouby.

Hotové podélně rozřízneme a podáváme s brambory.

Můžeme také improvizovat a přidat například anglickou slaninu (vejce do ní obalíme) a pak teprve do masové směsi, můžeme také do směsi přidat nakrájenou červenou papriku a podobně.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz