Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Vánoční klasika: Houbový kuba

Vánoční klasika: Houbový kuba

24.12.2018 - redakce Babinet.cz

  • 3 hrsti sušených hub
  • 300 g středních krupek
  • 3 lžíce sádla + na vymazání pekáče
  • 2 velké cibule, najemno nakrájené
  • 5 stroužků česneku, prolisovaných
  • mletý pepř, sůl, 3 lžíce majoránky, 1 lžička mletého kmínu

Postup:

Houby na půl hodiny přelijeme vroucí vodou a necháme stát. Vodu slijeme a následně použijeme na vaření krupek, budou mít zajímavější chuť i barvu. Část sádla rozpálíme v hrnci a střední krupky na něm krátce osmahneme. Přilijeme vodu z hub, osolíme a u uvaříme doměkka. Cibuli osmahneme v pánvi na zbytku sádla, přidáme houby, kmín a asi pět minut podusíme. Směs zamícháme k uvařeným krupkám, přidáme česnek, majoránku a pepř. Zapékáme ve vymazaném pekáčku asi dvacet minut.

Tip šéfkuchaře: 4 čerstvé hříbky tence nakrájejte a na másle usmažte doměkka. Použijte na zdobení jednotlivých porcí při podávání.


 

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz