Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Zlaté bezlepkové žampióny

Zlaté bezlepkové žampióny

22.11.2012 - redakce Babinet.cz

Žampiony, jako každá správná houba, skvěle nasají každou dobrou chuť, zkuste je místo v trojobalu a strouhance vykoupat jen v sojové omáčce a koření. Po 20 minutách pečení máte indicky vonící sousto, ke kterému stačí přidat už jen dobré bezlepkové pečivo Penam.

Ingredience (pro 4 osoby):

čas přípravy: 25 minut

  • 1 kg žampiónů
  • 5 lžic sojové omáčky
  • 1 lžička kari nebo kurkumy
  • 1/2 lžičky koření Nasi Goreng
  • olivový olej
  • Bezlepkový chléb Penam Bezlepek

Příprava:

Pokud jsou žampiony malé a mladé, lze je jen opláchnout vřelou vodou a oschlé konce nožiček ořezat. Jsou-li větší, budou mít tužší sloupku, a tu je lépe oloupat. Na hlubší teflonové pánvi, ke které máme poklici, rozpálíme asi 6 lžic olivového oleje. Zasypeme kari a Nasi Goreng ořením. Ztlumíme plamen, pánev odstavíme a přidáme sojovou omáčku – asi 4 lžíce – záleží, jak moc koncentrovanou omáčku máte k dispozici – v případě slaných a hodně koncentrovaných sojových omáček ředíme vodou (např. 2 lžíce omáčky, 2 lžíce vody). Na obalu sojové omáčky je třeba hlídat přítomnost pšenice. Pak přidáme žampiony a pánev přiklopíme pokličkou. 5 minut pečeme na silnějším plameni, aby žampiony získaly zlatavou barvu, pak 20 minut dusíme pod pokličkou a občas podlijeme vodou. Podáváme s bezlepkovým pečivem.

Vytvořeno ve spolupráci se značkou Penam Bezlepek a projektem Vařím s láskou

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz