Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Maki: California Tobiko (Japonská kuchyně)

Maki: California Tobiko (Japonská kuchyně)

18.11.2012 - redakce Babinet.cz
  • - salátová okurka - rozkrojená podélně, zbavená středu s jadérkami, nakrájená na 10 cm dlouhé a 0,5 cm široké proužky
  • - 40 g krabí tyčinka surimi
  • - 1/4 avokáda
  • - 1/2 plátku řasy Nori
  • - 20 g Tobiko - kaviár z létajících ryb
  • - japonská majonéza
  • - uvařená rýže na sushi
  • - wasabi
  • - nakládaný zázvor
  • - sojová omáčka


Podložku obalíme potravinovou fólií a položíme na ni řasu Nori.
Na řasu rozložíme rýži tak, aby na bližší straně k nám přesahovala přes řasu 0,5 cm.
Na rýži naneseme Tobiko.
Takto připravenou řasu otočíme rýží dolů.
Na řasu naneseme  do středu po celé délce proužek majonézy, poklademe surimi tyčinku, proužky okurky a kousky avokáda.
Pomocí podložky vše zabalíme do rolky.
Necháme cca 2 min odpočinout, poté nakrájíme na 8 ks.
Podáváme s nakládaným zázvorem, wasabi pastou a sojovou omáčkou.

Netroufáte si sami připravit tuto pochutku z Japonska? Přijďte jí ochutnat do restaurace UMAMI.

Ochutnáváte rádi cizokrajná jídla? Těšíte se na nové chutě? Přiďte poznat pátou chuť do nové japonské restaurace UMAMI, ve které se snoubí moderní západní styl gastronomie s prvky tradiční japonské a další asijské kuchyně. Vychutnat si zde můžete jak sushi, tak například japonské polévky, saláty či speciality z grilu.

Umami je označení, které vzniklo spojením slov „umai“ (delikátní) a „mi“ (chuť) a vedle čtyř základních lidských chutí (sladká, slaná, hořká kyselá) znamená pátou chuť, typickou pro asijskou kuchyni. Tuto delikátní chuť můžete objevovat v nových a jedinečných kombinacích jídel.

O japonském jídle a vaření jsme si povídali s Patrikem Šándorem, šéfkuchař restaurace Umami.

Specialitou restaurace je Umami rolka, kterou nikde jinde neseženete a která se skládá z čerstvého tuňáka, černého lanýže, polníčku, biondo, chřestu a piniových oříšků. Pro milovníky masa je tu originální Umami burger z hovězího masa se shitake houbou, japonskou omáčkou a wakame salátkem. Mimo této a mnoha dalších specialit si ale můžete každý den vybrat ze zvýhodněného obědového menu, jehož ceny se pohybují od 200Kč do 300Kč. Tato menu obsahují vždy polévku nebo salát a cca 10ks sushi nebo hlavní teplé jídlo. Ke každému jídlu, i ke zvýhodněnému menu, zde automaticky dostanete malý předkrm jako pozornost podniku.

Můžete ale přijít i posedět v klidu po nákupech nad kávou, případně si zde můžete vybrat z  nabídky dezertů z části tradičních a z části inspirovaných asijskou kuchyní.

A pro ty kdo budou mít málo času, je připravena vitrína s nabídkou také away kde si můžete vybrat z jednotlivých kousků sushi, salátů a další nabídky například vegetariánské i bezlepkové sety. Tato nabídka se mění každý den a cena se pohybuje mezi 100- 250 Kč. Vše dostanete pohodlně do krabičky sebou.

Neváhejte a navštivte novou japonskou restauraci v NG Myslbek již dnes. Otevírací doba je denně od 9h do 22h.

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz