Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Tradiční bramborový salát

Tradiční bramborový salát

16.10.2012 - redakce Babinet.cz

Suroviny:

  • 500g Brambory loupané150g
  • Okurky sterilované b.n.
  • 100g Mrkev50g Hrášek (mražený/sterilovaný)
  • 50g Cibule
  • 50g Celer sterilovaný b.n.
  • 50g Hellmann´s Hořčice plnotučná
  • 20g Ocet
  • 10g Cukr
  • 0,20g Pepř mletý
  • 10g Sůl
  • 2ks Vejce
  • 200g Hellmann´s Delicate majonéza

Postup:

Předem uvařené a vychlazené brambory nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájené okurky, vařenou mrkev, celer, drobně nakrájenou cibuli, nakrájená vařená vejce a hrášek. Vše promícháme s majonézou, dochutíme hořčicí, octem, cukrem, solí a mletým pepřem. Výsledný salát bude mít svěží vzhled, majonéza dobře spojuje jednotlivé suroviny, ale nechá viditelné souměrné kousky brambor, zelenin a vajec. Chuť je příjemně sladkokyselá a vybalancovaná. Tip na vylepšení: Do salátu můžete přimíchat na kostičky nakrájený šunkový salám, který dodá salátu zajímavou příchuť a aroma.

Hellmann’s Delicate 51 %

Ideální pro bramborové saláty – udrží salát čerstvý po dlouhou dobu. Delikátní chuť – obohatí chuť omáček a salátů. Optimální hustota – perfektní základ pro studené omáčky, dipy a domácí tatarskou omáčku. Vysoká efektivnost– může být ředěná mlékem, jogurtem, nebo lákem z kyselých okurek (propozice: 1:1, e.g. 100g majonézy + 100 ml mléka) – vyšší efektivnost a úspora nákladů!

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz