Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Jemná rajčatová polévka

Jemná rajčatová polévka

9.6.2012 - redakce Babinet.cz
  • česnek
  • sůl a pepř
  • 5g cukr
  • 25dg loupaných rajčat
  • 15dg mrkev
  • cibule bílá
  • 10g celer řapíkatý
  • 1 dl olivový olej
  • 1 dl zakysané smetany

 Příprava:

Cibuli, mrkev a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
Do hrnce nalijeme olej a vložíme zeleninu, vše orestujeme a přidáme rozmáčklý oloupaný česnek. Osolíme, opepříme a zalijeme loupanými rajčaty.
Vaříme cca 25 minut, poté přidáme cukr a dochutíme podle svého.
Polévka by neměla být moc sladká, musíme cítit chuť rajčat.
Nakonec propasírujeme přes cedník, zjemníme zakysanou smetanou a podáváme.
 
----------------
Edge – moderní design s ostrou hranou
Nejnovější řada Edge posunula úroveň nožů daleko do nového milénia. Tento moderní a dynamický design se opírá o základní principy Fiskars – jednoduchost, efektivita a vysoká funkčnost. Zdůrazňuje úlohu nože jakožto ultimátního kuchyňského nástroje.
Tvar čepele spojuje tradice západu a východu, což má za následek vytvoření skutečně univerzálního nástroje.
Zjednodušený tvar rukojeti i čepele umožňuje snadnou změnu uchopení. Černý keramický nepřilnavý povrch je skvělý na údržbu a snadno se čistí. Netřeba dodávat, že černé provedení s detailními oranžovými prvky dodává noži úžasný vzhled. Tyto nože byly navrženy dánským designérem Tobiasem Wandrupem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz