Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Salát s tuňákem, rajčaty, olivami, a feta sýrem

Salát s tuňákem, rajčaty, olivami, a feta sýrem

24.4.2012 - redakce Babinet.cz

Doba přípravy: 10 minut

Ingredience pro přípravu 4 porcí:

  • 2 konzervy tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
  • 200g křehkých salátových listů
  • 5 malých kulatých rajčat
  • 6 nakládaných sušených rajčat
  • 200g sýru feta
  • 30g černých oliv
  • pár lístků bazalky
  • kapka extra panenského olivového oleje
  • sůl na dochucení

Nakrájejte čerstvá rajčata, nechte okapat tuňáka a nakrájejte sušená rajčata na proužky.

Nechte polovinu oliv celých a nahrubo pokrájejte ty zbývající.

V misce smíchejte rajčata, olivy, tuňáka, a sýr fetu (který byste rukama měli nadrolit na malé kousky). Ochuťte troškou soli a zamíchejte všechny ingredience dohromady.

Umyjte a osušte salátové listy a pak je zakápněte olejem a dosolte dle chuti.

Přidejte všechny zbývající ingredience a ozdobte lístky bazalky.

Ihned podávejte.  

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz