Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Jahodové Mille-Feuille z krému Mascarpone

Jahodové Mille-Feuille z krému Mascarpone

26.1.2012 - redakce Babinet.cz
  • 0,5 kg Mascarpone
  •  12 větších jahod
  •  cukr moučka dle potřeby
  •  1 x A4 listového těsta
  •  0,5 kg lesniho ovoce
  •  snítka máty
  •  mletá skořice

Mascarpone vyšleháme s moučkovým cukrem.

Listové těsto vyválíme, nakrájíme na stejně velké trojuhelníky, položíme na pečící papír a zatížíme.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C.

Upečene trojuhelníky posypeme směsí skořice a moučkového cukru.

Na talíř nastříkame trochu krému, na který položíme trojuhelník těsta, opět stříkneme krém, obložíme krájenými jahodami a přidáme další oplatku.

Celý postup opakujeme a zakončíme oplatkou ozdobenou snítkou máty.

Vyzkoušejte recept šéfkuchaře restaurace Pálffy Palác Club Martina Blažka

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz