Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Pečení pstruzi po Lombardsku

Pečení pstruzi po Lombardsku

8.10.2011 - Redakce Babinet

italský recept Suroviny pro 4 osoby:

  • 4 očištění pstruzi
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce jemné strouhanky
  • 2 lžíce strouhaného sýra Gran Moravia
  • citrón
  • 4 svazečky čerstvých bylinek
  • slunečnicový olej na smažení
  • černý pepř, sůl

Do očištěných a osušených pstruhů vložíme svazeček bylinek (petrželka, tymián, bobkový list, oregano, estragon...), osolíme, obalíme je v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance smíchané se sýrem.

Obalené pstruhy smažíme zvolna na rozpáleném oleji dozlatova asi 15 minut.

Necháme okapat (nebo je osušíme na ubrousku). Servírujeme na listech kadeřavého salátu pokapané citrónem a okořeněné čerstvě mletým černým pepřem.

Ideální přílohou jsou nové brambory vařené ve slupce. Podáváme s lehkými a svěžími sekty, doporučujeme sec a brut.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz