Babinet.cz  /  Recepty  /  Bramborovo-okurkový salát s Cranberries

Bramborovo-okurkový salát s Cranberries

3.7.2011 - Redakce Babinet
Suroviny pro 4 osoby:
  • 500 g malých brambor (druh, který se nerozvaří)
  • 1 malá cibule
  • 4–5 lžic sušených Cranberries (amerických brusinek)
  • ½ chemicky neošetřeného citronu
  • 4 lžíce jablečné šťávy
  • 1 salátová okurka
  • sůl
  • 150 g jogurtu (0,1% tuku)
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • pepř, kmín
  • 1 svazek petrželky
  • 1 lžíce vlašských ořechů
Příprava: 1. Brambory odtrhněte a uvařte ve slupce 15–20 minut. Mezitím oloupejte cibuli a nasekejte najemno. Cranberries nasekejte nahrubo. Z omytého citronu ostrouhejte najemno kůru a vymačkejte šťávu. Citrónovou kůru a šťávu smíchejte s cibulí, Cranberries a jablečnou šťávou. Vše přiveďte k varu a poté sejměte z plotýnky. 2. Okurku oloupejte a rozkrojte podélně na čtvrtky. Semínka odstraňte a čtvrtky okurky nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte Cranberries, jogurt a slunečnicový olej. Ochuťte pepřem, solí a špetkou kmínu. Petrželku omyjte, osušte, otrhejte lístky a nasekejte nahrubo. Na suché pánvi opékejte posekané ořechy, až se rozvoní. 3. Brambory slijte, nechte vychladnout, oloupejte a pokrájejte na tenké plátky. Zlehka smíchejte s okurkou, petrželkou a jogurtovou omáčkou. Salát podávejte posypaný ořechy. Doba přípravy: 35 minut Tip: Na podzim se výborně hodí lehký bramborovo-okurkový salát k pečené nebo grilované zvěřině nebo houbovým jídlům. Nutriční hodnoty porce: Energie: 216 kcal / 908 kJ Bílkoviny: 5,1 g Tuky: 7,0 g Sacharidy: 34,8 g

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip