Babinet.cz  /  Recepty  /  Marináda na gril (vítězný recept 3.kola soutěže)

Marináda na gril (vítězný recept 3.kola soutěže)

28.6.2011 - Redakce Babinet

Třetí kolo naší soutěže jsme věnovali tématu: Dipy, marinády a másla ke grilovanému masu.  Pakliže se tedy chystáte o víkendu grilovat, tak vyzkoušejte vítězný recept od paní Markéty z Telnice u Brna. Přejeme dobré chutnání!

  • 1/3 šálku oleje
  • 1/3 šálku sojové omáčky
  • 1/3 šálku červeného vinného octa
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce grilovacího koření
  • sůl
  • nasekanou petrželku
  • červená paprika mletá
  • Všechny suroviny dobře smícháme, naložíme do ní maso a necháme rozležet zhruba 4 hodiny. Potom marinované maso grilujeme a při tom stále zbytky marinády potíráme. Pokud nemáte klasický gril, můžete si ugrilovat i nad ohněm, když žhavé dáte bokem, viz foto, je to větší zábava než klasické grilování a i chuťově je maso lepší. Touto marinádou můžete dokonce i potírat klasické špekáčky, získají tím lepší chuť.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip