Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Grilování se bez něj neobejde!

Grilování se bez něj neobejde!

1.7.2009 - Redakce Babinet

S přicházejícím letním obdobím přichází i více chutí na studená jídla či společné posezení s přáteli u grilu. Mlékárna Olešnice, člen skupiny Interlacto, přináší na trh dvě kulinářské novinky máslo bylinkové a pikantní, které ocení i ti nejnáročnější milovníci tradičního másla. Při grilování se pikantní máslo hodí k potírání masa nebo zeleniny, stejně tak jako bylinkové na rozpečenou bagetu. Máslo se v obou případech roztéká a vytvoří tak nezaměnitelnou chuť všedních pokrmů. Mlékárna Olešnice ho vyrábí ve 125 g balení. Ochucené máslo využijete při studené večeři i při nejrůznějších slavnostních příležitostech. Jednoduše s ním ozdobíte každý talíř."Na základě zvyšující se poptávky po kvalitních, chuťově výraznějších máslech a jejich úzkému sortimentu na českém trhu, jsme se rozhodli pro výrobu pikantního a bylinkového másla", říká Ing. Jiří Klos, obchodní ředitel mlékárenské divize Interlacto. "Chtěli jsme naše zákazníky překvapit, a proto jsme oblíbené tradiční máslo obohatili o nové příchutě, které jsme vybrali na základě průzkumu mezi našimi spotřebiteli", dodává Ing. Jiří Klos.

Nové bylinkové máslo, obsahující směs bylinek, česnek a cibuli, můžete namazat na pečivo jako chutnou svačinku. Mimo to ho také využijete k pokrmům z ryb, hovězímu masu a minutkové kuchyni obecně. Je také ideální pro dušení zeleniny, které dodá zajímavou chuť a příjemnou vůni. Chuť pikantního másla vynikne například v kombinaci s pečenými topinkami nebo si jej můžete dopřát s čerstvým chlebem či bagetkou. Ozvláštňuje jej pikantní příchuť papriky a česneku, což mu dodává jemně kořeněnou chuť. Doporučená MOC od 21,20 Kč za 125 g máslo. Věděli jste, ... Z jakého mléka se vyrábí? Ve většině zemí se k výrobě másla používá kravské mléko, ale např. v Řecku je to i mléko kozí a ovčí, v Itálii dokonce bůvolí, v Africe mléko velbloudí a v Tibetu používají mléko jaků. Jak se vyrábí máslo? Stloukání másla Pasterizovaná smetana se nalije do velkých nádrží a intenzívně se stlouká. Tím vznikají kousky tuku, které se postupně spojují dohromady, až vytvoří hroudu, od které se odděluje tekutina známé podmáslí. Podmáslí se stáčí včetně malých hrudek másla. V tomto stádiu se podle potřeby přidávají do másla různé příchutě. Nakonec se máslo formuje do pevného tvaru, který je vhodný pro balení. Co je máslo? Máslo je plnohodnotný mléčný tuk, který má specifické aroma a chuť. Máslo obsahuje vitaminy rozpustné v tucích, tedy A, D, E, K. Interlacto, spol. s.r.o. společnost podniká v oboru zpracování mléka a sdružuje mlékárny Olešnice, Moravia Lacto v Jihlavě a mlékárnu Bohemik v Opočně. Firma byla založena koncem roku 1991, od samého počátku byl nosnou činností firmy export mlékárenských výrobků, zejména sušených mlék a másla. Sortiment byl rozšiřován o vybrané druhy sýrů, kondenzovaná mléka, sušenou syrovátku, mléko, cisternové zboží, kojeneckou dětskou výživu a konzumní výrobky. V roce 1995 získala společnost Interlacto od firmy Palsgaard AS výhradní zastoupení pro český trh.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip