Babinet.cz  /  Recepty  /  Blesková večeře: Kozí sýr s broskví na toustu

Blesková večeře: Kozí sýr s broskví na toustu

6.8.2007 - Redakce Babinet
Máte-li v zásobě čerstvé broskve, s nákupem kozího sýra neváhejte.Sekce Potraviny a suroviny Tyto dvě zdánlivě neslučitelné suroviny si budou báječně rozumět, zvlášť, pokud je společně rozložíte na kousek toustového chleba. Pak už stačí trocha tepla a efektní večeře je na světě! Kombinace lehce sladkých broskví s mírně slaným kozím sýrem Vaše chuťové buňky uchvátí a stane se hitem nejen vašich lehkých večeří, ale i rafinovanou a přitom rychle hotovou chuťovkou pro přátele. - Broskve vyberte tvrdší, nepřezrálé kousky. Zvolit můžete klasické "chlupaté" odrůdy, nebo třeba nektarinky. Jejich chuť by však měla být decentně sladká. - Balený středně tvrdý kozí sýr nakoupíte i v běžném supermarketu. Za bio kvalitou se vydejte do specializovaných prodejen nebo sýráren.
  • Kozí sýr s broskví na toustu /na 2 tousty/
  • 2 plátky tmavého toastového chleba - my jsme použili moskevský chléb, 1 broskev, několik plátků středně tvrdého kozího sýra, snítky čerstvého rozmarýnu na ozdobu Toasty orestujte asi 3 minuty v toasteru (nebo je dejte na chvíli do rozpálené trouby). Broskev omyjte a nakrájejte na půlměsíčky. Na orestované tousty poklaďte vrstvu broskvových půlměsíčků, na ni položte plátky kozího sýra a dejte do trouby grilovat při 200 stupních Celsia asi 8 minut. Nemáte-li troubu s grilem, nastavte ji na běžné pečení a tousty průběžně kontrolujte. Sýr by se měl pěkně rozpéct a na povrchu mírně zhnědnout. Hotové tousty ozdobené snítkou rozmarýny ihned podávejte!

    Vaše názory

    Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

    Další recepty

    Náš tip
    • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz