Blesková večeře: Kozí sýr s broskví na toustu
Máte-li v zásobě čerstvé broskve, s nákupem kozího sýra neváhejte. Tyto dvě zdánlivě neslučitelné suroviny si budou báječně rozumět, zvlášť, pokud je společně rozložíte na kousek toustového chleba. Pak už stačí trocha tepla a efektní večeře je na světě!
Kombinace lehce sladkých broskví s mírně slaným kozím sýrem Vaše chuťové buňky uchvátí a stane se hitem nejen vašich lehkých večeří, ale i rafinovanou a přitom rychle hotovou chuťovkou pro přátele.
- Broskve vyberte tvrdší, nepřezrálé kousky. Zvolit můžete klasické "chlupaté" odrůdy, nebo třeba nektarinky. Jejich chuť by však měla být decentně sladká.
- Balený středně tvrdý kozí sýr nakoupíte i v běžném supermarketu. Za bio kvalitou se vydejte do specializovaných prodejen nebo sýráren.
Kozí sýr s broskví na toustu /na 2 tousty/
2 plátky tmavého toastového chleba - my jsme použili moskevský chléb, 1 broskev, několik plátků středně tvrdého kozího sýra, snítky čerstvého rozmarýnu na ozdobu
Toasty orestujte asi 3 minuty v toasteru (nebo je dejte na chvíli do rozpálené trouby). Broskev omyjte a nakrájejte na půlměsíčky.
Na orestované tousty poklaďte vrstvu broskvových půlměsíčků, na ni položte plátky kozího sýra a dejte do trouby grilovat při 200 stupních Celsia asi 8 minut. Nemáte-li troubu s grilem, nastavte ji na běžné pečení a tousty průběžně kontrolujte. Sýr by se měl pěkně rozpéct a na povrchu mírně zhnědnout.
Hotové tousty ozdobené snítkou rozmarýny ihned podávejte!
Další recepty
-
Rebarborový ráj: Od dezertů po alkohol
A naše rebarborová jízda pokračuje dále. V úvodním prvním díle jsme se zaměřili na...
-
Pstruh na talíři: Inspirace pro vaření doma
Pstruh je jednou z nejvíce ceněných ryb v kulinářském světě, a to nejen pro svou jemnou chuť, ale i pro svou...
-
Zdravý, chutný a redukční? Těstovinový salát s lososem a ananasem
Snažíte se zhubnout do plavek a nebo máte rádi odlehčenou stravu jako takovou? Přinášíme vám...
-
Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
Období úrody rebarbory /reveně kadeřavé/ je tradičně spjato s obligátním rebarborovým koláčem...
Oblíbené recepty
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Co k obědu na Škaredou středu? Potrhané bramboráky!
- S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)