Mánkův rybí restaurant v praxi
Když se o víkendu na naší kuchyňské lince nečekaně objevily dva růžovoučké, šťavnaté lososí steaky, bylo jasné, že o něco jde. Lososa si obvykle děláme k večeři, a to ve chvílích, kdy máme s mužem oba čas si jej řádně vychutnat.
Tentokrát jsme si rybou, kterou manžel prozřetelně den předtím "ulovil", měli vylepšit jinak veskrze pracovní víkend. A já, abych ten chvályhodný účel přivedla k dokonalosti, sáhla jsem do nevyčerpatelné internetové studnice a vybrala recept z blogu nejpovolanějšího Mánkova rybího restaurantu.
Věrné fanynce a milovníci kopru nemohl uniknout recept na Lososa na bylinkách. Prostě nešlo odolat. A díky tomu kopru - Mánek snad promine - došlo i na úpravu receptu. Tušíte správně, jeho množství znásobíme a místo kysané smetany použijeme slušně tučný bílý jogurt.
Losos na bylinkách /4 porce/
4 steaky z lososa, 1 malý kelímek bílého tučnějšího jogurtu (obsah tuku kolem 4%), 2 lžíce rozpuštěného másla, 1 jemně nasekaná cibulka, 4 lžíce nasekaného čerstvého kopru, 1 lžička čerstvého tymiánu, sůl, pepř
Lososa osolte, opepřete a položte do zapékací mísy vymazané máslem.
Všechny ostatní suroviny smíchejte, vytvořte omáčku a tou lososa potřete.
Dejte péct do trouby při 220 stupních Celsia (horkovzdušně 200 stupňů Celsia) na 12 až 15 minut.
Jako příloha jsou skvělé brambory uvařené v páře, rozprostřené na plech vyložený pečícím papírem, posolené hrubou mořskou solí, polité olivovým olejem a zapečené v troubě při 220 stupních Celsia (horkovzdušně 200 stupňů Celsia) asi 15 minut. Celkem vám příprava brambor zabere asi půl hodiny. Na jednu porci počítejte 200 až 250 g čerstvých brambor.
Milovníkům rybích pokrmů Mánkův rybí restaurant vřele doporučujeme!
Další recepty
-
Rebarborový ráj: Od dezertů po alkohol
A naše rebarborová jízda pokračuje dále. V úvodním prvním díle jsme se zaměřili na...
-
Pstruh na talíři: Inspirace pro vaření doma
Pstruh je jednou z nejvíce ceněných ryb v kulinářském světě, a to nejen pro svou jemnou chuť, ale i pro svou...
-
Zdravý, chutný a redukční? Těstovinový salát s lososem a ananasem
Snažíte se zhubnout do plavek a nebo máte rádi odlehčenou stravu jako takovou? Přinášíme vám...
-
Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
Období úrody rebarbory /reveně kadeřavé/ je tradičně spjato s obligátním rebarborovým koláčem...
Oblíbené recepty
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Co k obědu na Škaredou středu? Potrhané bramboráky!
- S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)