Babinet.cz  /  Recepty  /  RECEPT: Lívance s jahodovým jogurtem a javorovým sirupem

RECEPT: Lívance s jahodovým jogurtem a javorovým sirupem

25.5.2007 - Redakce Babinet
Připravte se na jahodovou sezónu včas. Jahodových nápadů není nidky dost!
  • Lívance s jahodovým jogurtem a javorovým sirupem /4 porce, 10 lívanečků o průměru 8 cm/
  • Těsto: 140 g hladké mouky, 150 ml mléka, 1 vejce, 1 lžíce cukru krupice, na špičku nože prášku do pečiva a stejné množství jedlé sody, sůl, olej na smažení Jahodový jogurt: 200 g bílého jogurtu, 6 větších jahod, 4 lžičky javorového sirupu + další 4 lžičky sirupu na polevu Moukou prosijte přes síto do mísy, přidejte prášek do pečiva, sodu a špetku soli. Vmíchejte cukr, uprostřed vytvořte důlek a do něj pomalu vlijte vejce prošlehané s mlékem. Promíchejte a vytvořte těstíčko. Pánev s tlustým dnem vymažte olejem - výtečně se hodí olez z macadamského ořechu - a na středním plameni rozpalte. Plamen zmírněte na minimum, lžící naberte kus těsta a vyklopte do pánve. Špachtlí rozetřete do tvaru kolečka o průměru asi 8 cm a povrch uhlaďte. Každý lívanec smažte asi 1 minutu z každé strany. Hotové lívance přemístěte na předehřátý talíř a uchovejte v teple. Jahody omyjte, pokrájejte na kousky, dejte do mísy a šťouchadlem na brambory rozdrťte. Přidejte jogurt a javorový sirup a umíchejte. Hotové lívance servírujte na talíři s kopečkem jahodového jogurtu a polité lžičkou javorového sirupu. Macadamský ořech obsahuje jednu z nejvyšších hladin mono-nenasycených mastných kyselin mezi všemi jedlými oleji, čímž podporuje zdravou a nutričně vyváženou stravu. Olej je ideální do salátových dresinků a výborně se hodí ke smažení, pečení a vaření nejrůznějších druhů masa, ryb, kuřete a zeleniny. Lze jej také využít při pečení, a to zejména křehkého pečiva. Olej z macadamského ořechu snadno získáte v e-shopu www.avokadovyolej.cz

    Vaše názory

    Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

    Vložit komentář

    Další recepty

    Náš tip