Babinet.cz  /  Recepty  /  Džuveč do mikrovlnky

Džuveč do mikrovlnky

15.2.2006 - Redakce Babinet
  • 200 g dlouhozrnné rýže
  • 375 ml vody
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 500 g baklažánů
  • 500 g paprik
  • 350 g rajčat
  • 2 cibule
  • 375 g vepřového masa
  • 375 g hovězího nebo jehněčího
  • 80 g sýra gouda
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • 1 svazek petrželky
  • sladká mletá paprika
  • sůl
  • mletý pepř
Rýži nasypeme do hrnce s vodou a přidáme oloupaný prolisovaný česnek. Ochutíme solí, pepřem, mletou paprikou a rajským protlakem a přiklopené vaříme na sporáku, dokud není rýže měkká. Meztím omyjeme baklažány, papriky a rajčata. Baklažány a rajčata nakrájíme na plátky, papriky na úzké proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso rozkrájíme na asi 1 cm široké proužky. Zeleninu a maso střídavě vrstvíme do žáruvzdorné mísy a okořeníme kolečky cibule, solí a pepřem. Z vařené rýže utvoříme poslední vrstvu, posypeme jemně nastrouhaným sýrem a lehce pokapeme olivovým olejem. Připravený džuveč vložíme do mikrovlnky na spodní mřížku a vaříme 30- 35 minut při 360 wattech a horkém vzduchu 200 stupňů, dokud sýr nezezlátne. Podáváme posypané sekanou petrželkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip