Babinet.cz  /  Recepty  /  Gratinovaná pórková polévka v mikrovlnce

Gratinovaná pórková polévka v mikrovlnce

15.2.2006 - Redakce Babinet
  • 800 g pórku
  • 30 g másla
  • 1 vejce
  • 2 lžíce solamylu
  • 3 lžíce čerstvé smetany
  • 3/4 l masového vývaru
  • 50 g tvrdého sýra
  • sůl
  • bílý pepř
  • nastrouhaný muškátový oříšek
Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Ty dáme na máslo a zakryté dusíme 7 minut při 600 wattech. Mezitím oddělíme žloutek a bílek a bílek našleháme dotuha. Žloutek smícháme se solamylem a smetanou a dohladka rozmícháme. K pórku přidáme masový vývar a necháme přejít varem během 7 minut při výkonu 600 wattů. Sýr nastrouháme najemno. Směs žloutku, solamylu a smetany vmícháme do pórkové polévky a celé ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Polévku dáme ještě jednou do mikrovlnky, při 600 wattech necháme během 3 minut přejít varem a potom ji důkladně promícháme. Do našlehaného bílku vmícháme strouhaný sýr. Polévku rozdělíme do 4 žáruvzdorných talířů a navrch každého přidáme trochu sněhu se sýrem. Rošt mikrovlnky dáme do hroní polohy a při výkonu 360 wattů a vysokém stupni grilování gratinujeme asi 3-5 minut, dokud sýrová čepice na polévce nezezlátne.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz