Babinet.cz  /  Recepty  /  Vepřové panenky s chřestem v mikrovlnce

Vepřové panenky s chřestem v mikrovlnce

15.2.2006 - Redakce Babinet
  • 1 kg chřestu
  • 1/8 l vody
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce sádla
  • 400 g vepřových panenek
  • 800 g brambor vařených ve slupce
  • 150 ml mléka
  • 150 g sýra gouda
  • 150 g smetany
  • 2 žloutky
  • 2 rajčata
  • sůl
Chřest oloupeme a s vodou, solí, cukrem, olejem a octem vaříme v zakryté podlouhlé nádobě 10 minut při 600 wattech. Potom dovaříme asi 6 minut při 360 wattech. Sádlo rozpálíme v pánvi na sporáku, maso rozkrájíme na 4 plátky a zprudka opečeme v omastku. Osolíme. Brambory oloupeme a rozmačkáme. Mléko ohřejeme 1 minutu při 600 wattech, pak vmícháme se solí do brambor a našleháme kaši. Kaši upravíme dekorativně po okraji žáruvzdorné mísy. Okapaný chřest dáme doprostřed. Polovinu sýra nastrouháme, smícháme se smetanou a žloutky, v žáruvzdorné misce vaříme 2 minuty při 600 wattwch a nalijeme na chřest. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s masem položíme na chřest. Zbylý sýr rozdělíme na tenké plátky a položíme na maso. Mísu vložíme do mikrovlnky na spodní mřížku a pečeme dozlatova při 360 wattech a horním a dolním pečení na 220 stupňů 15-18 minut.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip