Babinet.cz  /  Recepty  /  Pstruh se slaninou v mikrovlnce

Pstruh se slaninou v mikrovlnce

15.2.2006 - Redakce Babinet
  • 4 pstruzi
  • 1 svazek petrželky
  • 2 svazky pažitky
  • 50 g másla
  • 1-2 stroužky česneku
  • 50 g krémového smetanového sýra
  • 8 tenkých plátků prorostlé slaniny
  • sůl
  • mletý pepř
Pstruhy omyjeme studenou vodou a důkladně osušíme. Bylinky omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. V žáruvzdorné misce rozpustíme máslo (1 minuta) při 600 wattech, přidáme bylinky a olupaný prolisovaný česnek. K tomu vmícháme sýr nebo čerstvou smetanu. Pstruhy na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme. Část bylinkového másla dáme do břicha ryb, povrch potřeme zbylým máslem a obalíme každou rybu dvěma plátky slaniny. Pstruhy upravíme na plech mirkovlnky, aby byly u sebe střídavě hlava a ocas. Plech vložíme do mikrovlnky na mřížku ve střední poloze. Upravujeme 18-20 minut při 180 wattech a horním a dolním pečení 210 stupňů Celsia.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip