Babinet.cz  /  Recepty  /  Nákyp z červeného okouna se zeleninou

Nákyp z červeného okouna se zeleninou

15.2.2006 - Redakce Babinet
  • 400 g filé z červeného okouna
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 cibule šalotky
  • 1-2 lžíce másla
  • 50 g čerstvé smetany
  • 400 g pórku
  • trochu řeřichy
  • 400 g rajčat
  • sůl
  • černý pepř
Rybu omyjeme, osušíme a pokapeme 1/2 citronové šťávy. Oloupeme najemno a nasekáme šalotku, podusíme nezakrytou na 1 lžíci másla 2 minuty při 600 wattech a vmícháme smetanu. Řeřichu omyjeme, smícháme s cibulí a smetanou a rozmixujeme. Omáčku osolíme a dochutíme polovinou citronové šťávy. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka, zakryté dusíme na druhé polovině másla 5 minut při 600 wattech. Potom necháme okapat. Omyjeme rajčata a nakrájíme na malé kousky a střídavě se zeleninou vrstvíme do žáruvzdorné misky s poklicí. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Nahoru nalijeme řeřichovou omáčku. Nákyp vložíme do spodní polohy a upravujeme 20 minut při 360 wattech a při horním a dolním pečení 200 stupňů Celsia. Prvních 15 minut ponecháme bez poklice.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip