Babinet.cz  /  Recepty  /  Hruškový salát s drůbežím masem

Hruškový salát s drůbežím masem

21.9.2007 - Redakce Babinet

 

  • 2 kusy kuřecích prsíček nebo jiného drůbežího masa bez kůže
  • 3 větší hrušky
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • 3-4 lžíce citronové šťávy
  • svazek pažitky
  • svazek petrželky
  • tabasco
  • cukr
  • 2 lžíce sherry
  • 4 lžíce oleje
  • 2 středně velké červené cibule
  • 20 černých oliv
Opláchnutá a osušená drůbeží prsíčka osolíme, opepříme a na rozehřátém tuku po obou stranách do zlatohněda opečeme. Vyjmeme z pánve a dáme vychladnout. Z citronové šťávy, nasekaných bylinek, oloupané a nadrobno nasekané cibule, soli, tabasca, špetky cukru, sherry a oleje umícháme pikantní zálivku. Vychladlé maso nakrájíme na úhledné kousky. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, které spolu s vypeckovanými olivami ihned vmícháme do salátu. Přelijeme zálivkou a podáváme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz