Babinet.cz  /  Recepty  /  Arabský chléb

Arabský chléb

5.6.2006 - Redakce Babinet
  • 2,5 šálku teplé vody
  • 2 lžíce droždí
  • 1 lžička cukru
  • 8 šálků mouky
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1 šálek mouky zvlášť na plech
V míse smíchejte teplou vodu, cukr a droždí, promixujte dobře v mixéru nebo šlehačem a nechte 5 minut odstát. Pak přidejte zbývající ingredience a mixujte na nejnižší rychlost 8 minut. Přikryjte umělohmotným kusem látky, který potřete ještě předtím trochou olivového oleje a nechte asi 45 minut vykynout. Vykynuté těsto rozdělte do 8 stejných dílů, ty opět přikryjte umělohmotnou látkou potřenou olivovým olejem a nechte ještě 30 minut kynout. Troubu předehřejte na 250 stupňů Celsia. Každou nakynutou kouli vytvarujte do placky a placky poskládejte na plech vysypaný moukou, tak aby se moc nedotýkaly. Přikryjte utěrkou a nechte 30 minut odpočinout. Dejte plech na dno trouby na 2-3 minuty a pak rychle přendejte do středu (10cm od spodku trouby) a pečte ještě 6-7 minut. Placky se nafouknou a budou zlato-hnědé. Nechte vychladnout a pak posypte zbývající moukou, přikryjte je hliníkovou fólií dokud nejsou hotové i ostatní placky. Další plech placek můžete dát na dno trouby když jsou předešlé placky 3 minuty před dopečením. Pokud se placky na dně trouby připékají, přendejte je na střed trouby o minutu dřív, a tam je pečte o minutu déle.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz