Dušená roštěná na pivě Master se špekovými knedlíky
Suroviny pro 4 osoby:
800 g roštěnce, sůl, olej, 100 g kořenové zeleniny, 1 ks cibule, cukr, 30 g hladké mouky, 6 dcl základního vývaru z bílých kostí, citrón, rajčatový protlak, 2 dcl piva Master tmavý, nové koření, pepř celý, máslo
Jednotlivé plátky masa nakrájené z nízké strany očištěného roštěnce mírně naklepeme, osolíme a rychle opečeme na části oleje po obou stranách. Nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a drobně nakrájenou cibuli osmahneme dočervena na zbylém oleji (po částečném osmahnutí přidáme trochu cukru, aby zelenina lépe červenala), směs zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme prochladlým vývarem, rozšleháme a uvedeme do varu. Do připraveného základu vložíme opečenou roštěnou, přidáme citrón, rajčatový protlak, pivo Master, 2-3 zrnka nového koření a celého pepře a za občasného míchání dusíme. Ke konci dušení šťávu dle potřeby dochutíme solí (cukrem), procedíme a zjemníme kouskem másla.
K dobrému jídlu patří dobré pivo!
Master Tmavý 18°
Charakteristika:
Slad plzeňský (světlý)
Slad bavorský (tmavý)
Slad karamelový
Slad pražený
Barevný slad
Obsah alkoholu: 7,0 %
Hořkost (MJH): 34
Barva (EBCj): 120
Master Tmavý je pivo plné karamelové chuti s vyšší hořkostí a tmavé barvy. Obsah alkoholu 7 % obj. a původního extraktu 18 % spolu s aromatickými látkami ze směsi karamelového, bavorského a barevného sladu dávají tomuto speciálu neobvyklou plnost chuti a vůně s velmi osobitým charakterem.
Další recept s pivem Master neleznete ZDE
Další recepty
-
Talíř plný lahodné zeleniny aneb jarní směs z Toskánska. Skvělý oběd plný zdraví!
Plný talíř zeleniny je pro některé ta nejlákavější představa skvělého jídla, pro...
-
Kuřecí nudličky s rajčaty. Jednoduchý pokrm doplněný o chuť smetany
Kuřecí nudličky na rajčatech jsou skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd či večeři. Tento jednoduchý recept...
-
Vláčná tvarohová buchta zpříjemní ranní vstávání
V ledničce ležel osamělý tvaroh. Co s ním? Pobíhat po kuchyni po práci se málokomu z nás chce, takže...
-
Masové kuličky na fazolkách. Ideální oběd pro každou příležitost
Fazolové lusky jsou k dostání buď ve své přirozené čerstvé formě (není nic...
Oblíbené recepty
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Co k obědu na Škaredou středu? Potrhané bramboráky!
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)