Babinet.cz  /  Recepty  /  Filet z čerstvého lososa zauzený v Metaxe s hořčicovo-medovou omáčkou

Filet z čerstvého lososa zauzený v Metaxe s hořčicovo-medovou omáčkou

22.6.2009 - Redakce Babinet
Na lososa: filet z lososa, cukr krupice, hrubá mořská sůl, nové koření, bobkový list, Metaxa Na omáčku: med, kremžská hořčice, sůl, pepř, kopr. V misce smícháme dva díly cukru krupice s jedním dílem hrubé mořské soli, přidáme nahrubo drcený bobkový list a nové koření a promícháme. Takto připravenou směs naneseme na očištěný filet z lososa, pokapeme Metaxou a necháme asi dvě hodiny marinovat. Po dvou, max. po 4 hodinách rybu opláchneme pod tekoucí vodou, pečlivě otřeme do sucha. Na gril s rozpáleným dřevěným uhlím nasypeme 2 hrsti dopředu namočených dřevěných štěpin z ořechovce, dubu či třešně. V kouři z odštěpků pomalu pečeme lososa asi 12 minut, tedy tak, aby zůstal šťavnatý. Omáčka: V míse smícháme med s kremžskou hořčicí a nasekaným koprem, dochutíme solí a pepřem. Podáváme s čerstvou bílou bagetou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz