Babinet.cz  /  Recepty  /  Jahodový džem

Jahodový džem

11.6.2007 - Redakce Babinet
  • 1,2 kg jahod
  • 1 želírovací cukr
  • 1/2 lžičky kyseliny citronové
Jahody dobře omyjeme pod tekoucí vodou, velké plody překrájíme a nasypeme do širšího hrnce. Přisypeme trochu cukru a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut, pak postupně vmícháme cukr a kyselinu citronovou a ještě chvíli povaříme. Hned lijeme do čistých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme. Po chvíli skleničky ale srovnáme, aby se džem neuchytil na víčku. Necháme vystydnout a uložíme. Máte-li rádi džem kyselejší, použijte na přípravu džemu ovoce, 500 g cukru a sáček Gelfixu. Postupujte pak podle návodu na sáčku.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip