Babinet.cz  /  Recepty  /  Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda

8.5.2006 - Redakce Babinet
  • různé druhy rybízu
  • 1 l rybízového protlaku
  • 800 g pískového cukru
  • 1 Pektogel
Rybíz otrhaný ze stopiček propláchneme vodou, necháme okapat, nasypeme do širšího kastrolu, podlijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a na menším plameni necháme vařit, až se rozvaří. Po ochlazení jej prolisujeme mlýnkem na ovoce nebo odšťavovačem. Na 1 l protlaku přidáme 800 g cukru a rozvaříme ho. Vaříme ještě asi 10 minut, pak přidáme Pektogel rozmíchaný v lžíci cukru, krátce povaříme, můžeme ošetřit Sorbanem proti plísni. Vařící marmeládu nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, skleničky obrátíme dnem vzhůru a chvíli necháme, aby se vysterilovalo víčko, pak vrátíme do normální polohy a po vychladnutí uklidíme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz