Babinet.cz  /  Recepty  /  Povidla z černého bezu s hruškami

Povidla z černého bezu s hruškami

8.5.2006 - Redakce Babinet
  • 1 kg plodů černého bezu
  • 500 g hrušek
  • 500 g vypeckovaných švestek
  • 250 g želírovacího cukru
  • 1 lžička mletého hřebíčku
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • 2-3 lžíce citronové šťávy
Bez pečlivě propereme a necháme oschnout. Otrháme kuličky ze stopek. Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme, vykrájíme z nich jádřince a čtvrtky ještě rozpůlíme. Kuličky černého bezu promícháme s hruškami, švestkami a cukrem a necháme všechno odstát, dokud se cukr nerozpustí (asi 3 hodiny). Přimícháme koření. Ovocnou směs dáme na velkou vymaštěnou pánev a vložíme ji do trouby na střední rošt. Troubu vyhřejeme na 180 stupňů Celsia. Povidla necháme v troubě asi 2 1/2 hodiny vyvyřit, ale nemícháme. Když zhoustnou, ochutíme je dle libosti citronovou šťávou, naplníme je do čistých sklenic a uzavřeme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz