Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Krůtí plátky s opečenými těstovinami

Krůtí plátky s opečenými těstovinami

8.12.2006 - redakce Babinet.cz
  • 300 g krůtích prsíček

  • 1 stroužek česneku
  • 50 g čerstvého zázvorového kořene
  • 5 lžic sojové omáčky
  • 2 lžíce rýžového vína nebo suchého sherry
  • 6 lžic sezamového oleje
  • 250 g celozrnných širokých nudlí
  • sůl
  • 3 zelené cibulky i s natí
  • 250 g salátové okurky
  • 200 g sójových klíčků
  • bílý pepř

Prsa nakrájíme na plátky o síle prstu. Oloupaný česnek a zázvorový kořen jemně nasekáme. Prsa vložíme do mísy a smícháme s česnekem, zázvorem, 2 lžícemi sojové omáčky, rýžovým vínem nebo se sherry a 1 lžící oleje. Přikryjeme a necháme 2 hodiny (nebo i přes noc) odležet. Nudle uvaříme "al dente" tedy "na skus". Scedíme a necháme okapat. Vložíme do mísy, přimícháme 1/2 lžíce oleje a necháme vychladnout. Z cibulky odkrojíme kořenovou část a zavadlou nať. Podélně ji rozkrojíme, omyjeme a nakrájíme na 1 cm dlouhé kousky, včetně natě. Oloupanou okurku podélně rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme semena a nakrájíme na dlouhé nudličky. Sójové klíčky omyjeme ve studené vodě a osušíme. Ve velké teflonové pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje. Vložíme maso a za stálého míchání na prudším ohni opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme a odložíme na talíř. Do pánve vložíme cibuli, okurku a sójové klíčky. Za stálého míchání pečeme na prudším ohni 4 minuty. Přimícháme zbývající sójovou omáčku, vyjmeme a odložíme na další talíř. Do pánve přilijeme zbývající olej a rozehřejeme. Vložíme uvařené nudle a za stálého míchání na středním ohni opečeme 3 minuty. Přidáme maso a zeleninu a vše ještě prohřejeme asi 1 minutu. Osolíme, opepříme a ihned podáváme. Nevíte co je vařit "al dente"? Přečtěte si naše POJEDNÁNÍ O TĚSTOVINÁCH.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip