Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Kachna na hruškách

Kachna na hruškách

11.9.2006 - Redakce Babinet
  • 1 kachna
  • 6 hrušek
  • 6 šalotek
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř

Oloupané šalotky nakrájíme na půlky. Rozporcovanou kachnu opečeme ze všech stran na horkém oleji dozlatova.

Stáhneme plamen, přidáme šalotky a ocet, osolíme, opepříme, zakryjeme a dusíme 30 minut. Mezitím oloupeme hrušky a ponecháme jim stopku. Pokapeme je citronovou šťávou a obložíme jimi pečící se kachnu. Pečeme ještě 15 minut.

Tip: kachnu často podlévejte, aby nebyla suchá.

Další recepty na úpravu kachny:

  • Kachna na víně s paprikami a bazalkou
  • Šťavnatá kachna
  • Pikantní kachna
  • Pečená kachna s mandlemi a jablky
  • Kachna na medu
  • Flámská kachna
  • Kachna s olivami
  • Kachna na boloňský způsob
  • Kachna nadivoko
  • Kachna na pomerančích

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz