Babinet.cz  /  Recepty  /  Krůtí smotanečky /nacpané k prasknutí/

Krůtí smotanečky /nacpané k prasknutí/

25.4.2006 - Redakce Babinet
  • 200 g těstovin
  • 4 ks krůtích prsíček (po 200 g)
  • 450 g oloupaného chřestu (asi 16 stonků)
  • 6 vrchovatých lžiček kremžské horčice
  • pepř
  • sůl
  • olej
  • řeřicha na ozdobu
Těstoviny uvařte podle návodu. Krůtí prsíčka naklepejte, osolte a opepřete. Každý plátek potřete po jedné straně vrchovatou lžičkou kremžské hořčice. Odkrojte spodní část stonků (v délce asi 3-4 cm) a použijte např. do polévky. Vždy 4 stonky chřestu položte kolmo na plátek masa, srolujte do závitku a ovažte nití. Smotanečky opečte naprudko ze všech stran na oleji. Poté podlijte 150 ml vody a přikryté duste asi 15 minut na mírném ohni, občas je obraťte. Maso vyjměte na talíře a odstraňte nitě. Do omáčky z dušení vmíchejte zbylé 2 lžičky hořčice, případně ji zřeďte dle potřeby vodou, a smotanečky jí polijte. Podávejte s těstovinami a ozdobte řeřichou. Bezmasá varianta: Místo krůtích prsíček zabalte chřest do spařeného zelného či mangoldového listu. Recept převzat z kuchařky Lenky Požárové "Což takhle dát si.. chřest".

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz