Babinet.cz  /  Recepty  /  Vepřové maso s lilkem

Vepřové maso s lilkem

24.8.2006 - Redakce Babinet
  • 600 g vepřové kýty
  • 3 lžíce oleje
  • 1 pórek
  • 2 lilky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 lžíce škrobu
Zálivka:
  • 2 lžíce dezertního vína
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • sůl
  • Glutasol nebo Vegetu
  • 1 šálek hovězího vývaru
  • 1 lžička máčeného škrobu
Vepřové maso nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme vejce a škrob, promícháme a necháme asi 20 minut odležet. Zatím oloupeme lilek, nakrájíme jej na kostičky, prosolíme a necháme "vyplakat". Takto připravený lilek osušíme, zvolna osmažíme a na části oleje dáme stranou na teplo. Na pánvi opečeme připravené maso, přidáme na kostičky nakrájený pórek, třeny česnek a osmažený lilek. Chviličku podusíme, zalijeme zálivkou, promícháme a podáváme na teplém talíři.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz