Babinet.cz  /  Recepty  /  Dušené kozí a hovězí maso s okurkou

Dušené kozí a hovězí maso s okurkou

20.4.2007 - Redakce Babinet
1/4 kg hovězího masa, 1/4 kg kozího masa, 1 paprika, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 3 malé brambory, 1/4 kg okurky, 1 velká lžíce rajského protlaku, 1 velká lžíce kečupu barbecue, na špičku nože muškátový oříšek a směsi koření, 1 velká lžíce oleje Den předem dáme kousky masa do hrnce s vodou, to vytáhne zápach a přílišnou slanost. Vodu 2-3x vyměníme. Do hrnce přidáme zeleninu mimo brambor a okurek a okořeníme. Vaříme do změknutí masa. Mezitím nakrájíme okurky na kostičky či plátky a brambory překrojíme i ve slupce na polovinu. Přidáme do hrnce a vaříme až do změknutí brambor. Podáváme s rýží. Okurku lze nahradit cuketou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz