Dušené kozí a hovězí maso s okurkou
1/4 kg hovězího masa, 1/4 kg kozího masa, 1 paprika, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 3 malé brambory, 1/4 kg okurky, 1 velká lžíce rajského protlaku, 1 velká lžíce kečupu barbecue, na špičku nože muškátový oříšek a směsi koření, 1 velká lžíce oleje
Den předem dáme kousky masa do hrnce s vodou, to vytáhne zápach a přílišnou slanost. Vodu 2-3x vyměníme. Do hrnce přidáme zeleninu mimo brambor a okurek a okořeníme. Vaříme do změknutí masa. Mezitím nakrájíme okurky na kostičky či plátky a brambory překrojíme i ve slupce na polovinu. Přidáme do hrnce a vaříme až do změknutí brambor. Podáváme s rýží.
Okurku lze nahradit cuketou.
Další recepty
-
Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
Pašijový nebo-li svatý týden pokračuje, kdy toto období se značně projevuje také v kuchyni, jelikož...
-
Tradice na talíři: Velikonoční recepty z české kuchyně
Velikonoce jsou časem nových začátků, jarního probuzení, a často také rodinných setkání...
-
Velikonoce po francouzsku: ozvláštněte sváteční tabuli snadno a stylově
Nudí vás tradiční velikonoční recepty bez nápadu, ale nechcete na poslední chvíli...
-
Strava na Zelený čtvrtek: Oživení tradice
Před sebou máme Zelený čtvrtek. V tento den se má jíst především zelená strava, a to od...
Oblíbené recepty
- Připravte si doma skvělé kari jako z indické restaurace
- Přezrálé banány nevyhazujte! Upečte z nich lahodnou buchtu
- Připravte se na jaro včas. Velikonoční pečeně na rozmarýnu. Tradiční chuť po řadu generací
- Krémová květáková polévka patří na sváteční stůl. Jeden talíř nikdy nestačí!
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)