Babinet.cz  /  Recepty  /  Roštěná podle vinaře (Entrecote marchand de vin)

Roštěná podle vinaře (Entrecote marchand de vin)

17.2.2006 - Redakce Babinet
  • 2 plátky roštěnce
  • 50 g másla
  • 1 šalotka
  • 8 lžic červeného vína
  • 3 lžíce kysané smetany
  • sůl
pepř Roštěnky omyjeme, osušíme a lehce naklepeme prsty. Prudce opečeme na rozehřátém másle po obou stranách, osolíme, opepříme a opékáme dalších 15 minut. Hotové roštěnky přeložíme na předehřátou mísu a udržujeme teplé. Šalotku oloupeme, pokrájíme a na vypečené šťávě osmahneme. Vypečenou šťávu zředíme vínem, vmícháme kysanou smetanu a nalijeme na maso. Jako příloha se výborně hodí zelené špenátové nudle a polníček. Tip: nezapomeňte na dobré francouzské víno. K těmto roštěnkám například Chateau-neuf du Pape.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz