Babinet.cz  /  Recepty  /  Pečený hřbet z telecího, jemný žemlový knedlík a silné telecí glace

Pečený hřbet z telecího, jemný žemlový knedlík a silné telecí glace

4.4.2006 - Redakce Babinet
  • 350 g telecího hřbetu
  • 5 g olivového oleje
  • 2 g tymiánu
  • 2 g bobkového listu
  • 30 g telecí glace
  • 100 g telecí oháňky
  • 10 g mrkve
  • 10 g celeru
  • 100 g hladké mouky
  • 0,5 ks vejce
  • 10 g droždí
  • 5 g smetany
  • červené víno
  • sůl
  • pepř
Očištěný telecí hřbet nakořeníme solí a pepřem a zprudka opečeme ze všech stran. Dáme dodělat do trouby pouze na 80 stupňů asi tak na 90 minut. Mezitím si připravíme konfit z oháňky. Oháňku ovaříme, aby šlo maso obrat, a pak znovu vaříme s červeným vínem, dokud se maso úplně nerozvaří. Knedlíček připravíme klasickým způsobem z hladké mouky, droždí, vajec, mléka, cukru a soli. Silné telecí glace získáme z rozsekaným telecích kostí a kořenové zeleniny. Všechno sváříme asi 2 dny tak, abychom získali tu nejsilnější chuť šťávy. Při podávání orestujeme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu s karamelem. Doporučené víno: Santennay 1er Cru Comme, Domaine Beland, Bourgogne, Francie. Recept doporučuje cateringová firma MaxiService.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz