Babinet.cz  /  Recepty  /  Králík smažený v těstíčku

Králík smažený v těstíčku

15.2.2006 - Redakce Babinet
  • 100 g hladké mouky
  • 4 lžíce oleje
  • 5 lžic vody
  • vykostěné maso ze stehen a hřbetu králíka
  • sůl
  • šťáva z poloviny citronu
  • sníh z jednoho bílku
  • olej
  • citron na ozdobu
Z mouky, 3 lžic oleje, 5 lžic vody a špetky soli uděláme tekuté těstíčko, které necháme asi 2 hodiny odpočinout. Mezitím nakrájíme maso z králíka na tenké plátky, které posolíme, potřeme marinádou ze šťávy z 1/2 citronu a 1 lžíce oleje a takto upravené maso necháme 2 hodiny odpočinout v chladu. Před smažením přimícháme do připraveného těstíčka sníh z 1 bílku. Plátky králíka v něm namáčíme a smažíme na oleji do zlatova. Porce obložíme dílky citronu.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz