Babinet.cz  /  Recepty  /  Králík s uzenými kotletami

Králík s uzenými kotletami

15.2.2006 - Redakce Babinet
  • 1 králík
  • silnější plátek anglické slaniny
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce mouky
  • sůl
  • kmín
  • 4 silnější uzené kotlety
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek nakrájených žampionů
  • 1 pórek
  • 4 lžíce smetany
  • 1 lžíce másla
  • 5 lžic bílého vína
Očištěného králíka rozdělíme na menší porce. Maso prošpikujeme anglickou slaninou nakrájenou na nudličky, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a v pekáčku na oleji po všech stranách opečeme. V kotletách ostrým nožem prořízneme kapsu. Vzniklý otvor vyplníme žampiony dušenými na másle, které jsme promíchali s nakrájeným česnekem a pórkem a se šlehačkou. Kotlety spíchneme jehlou nebo zašijeme. Přidáme do pekáčku k porcím králíka, podlijeme vývarem z králičí hlavy a dusíme do měkka. Šťávu můžeme zjemnit několika lžícemi bílého vína. Králíka i kotlety servírujeme jako zvláštní chod.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz